بوی بد دهان

مترجم : فاطمه زمانی
همه ی اطلاعاتی که لازم است درمورد بوی بد دهان و راهکارها جهت حفظ خوش بوئی دهان ، لازم است دانسته شود در این مقاله به شما ارائه می شود .
برای غلبه بر بوی بد دهان قبل از هر چیز باید بدانید که خود شما نمی توانید بگوئید که آیا واقعاً دهان بدبو دارید یا نه ؟ جواب این سوال بستگی به دوستان مهربان شما دارد که آن را به شما تذکر بدهند .
اگر ملاقات مهمی را پیش رو دارید باید بخاطر داشته باشید که بوی بد دهان شما زودتر از خودتان وارد فضا می شود پس سعی کنید درون یک دستمال که جلوی دهانتان می گیرید نفس بکشید و با نخ دندان بین دندان هایتان را تمیز کنید و سعی کنید با بینی نفس بکشید .

عوامل موثر در بوی بد دهان

- جرم دندان یک فيلم نامرئی از باکتری است که بطور مداوم در دهان ایجاد می شود و به همین خاطر برای همه پذیرفته شده است .
- ذرات غذای است که در بین دندانها تجمع پیدا می کند، عامل دیگری که سبب بوی بددهان می شود.
- بوی بد دهان وقتي به علت مشکلات مداوم ناشی از دندانها باشد به راحتی قابل معالجه است . حفره های تشخیص داده نشده،بیماریهای ضریع دندان، و گاه شکستگی هایی که پر شده باشد به سادگی می تواند ذرات غذا را در خود نگه دارد و سبب بوی بد دهان شود که باید به دندانپزشک مراجعه کرد و اگر هیچ عاملی دندانی توسط دندان پزشک پیدا نشد باید غذا به خویی جویده شود و هم چنین با پزشک خود در این مورد صحبت کرد که به منظور درمان بوی بد دهان سراغ احتمالات دیگر برود.
- گاهی مشکل بدبوئی دهان رو به زیاد شدن است که ممکن است به دلیل مشکلاتی در سیستم تنفسی ، سینوزیت ، عفونت ریه ،مشکل گوارشی ، وضعیت خاص بدنی (چاقی) یا دیابت باشد که باعث بوی نامطبوع می شود .
- عادت های غذائی در ایجاد بوی بد دهان نقش زیادی دارند مثلاً غذاها با بوی تند و شدید مثل سیر ، پیاز ، الکل و تنباکو با وارد شدن در جریان خون بوی بدی را توسط ریه ایجاد می کنند . هم چنین ترش کردن از موارد دیگری است که باعث بدبوئی می شود .

درمان بوي بد دهان:

ما همگی به نحوی از بوی بد دهان در رنج هستیم پس مهم نیست دندان های خود را چگونه تمیز نگاه دارید یا مواظب رژیم غذای خود باشید .
پیدا کردن عامل اصلی بوی بد دهان اولین قدم است . بدیهی است کارهائی در این مورد صورت گرفته است. اما اینجا در مورد درمان های خانگی صحبت میشود که هر اندازه که می شود دهان را تازه نگه داشت.
- دهان خود را تمیز نگه دارید: شستشوی کامل دهان حداقل دوبار در روز و استفاده از نخ دندان بصورت روزانه، غذاها و باکتری هائی که در بین دندانها به دام می افتند و فقط توسط نخ دندان برداشته می شوند را از بین می برد . اگر غذا در بین دندانها بماند و با تاخیر خارج شود بوی بدی را در دهان ایجاد خواهد کرد. بیماریهای دندانی از عوامل بوی بد دهان می باشد.
- دندان مصنوعی خود را بردارید: اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید ، موقع خواب حتما" آن را از دهان خارج کرده وبراي تمیز نگه داشتن آن را در مایع مناسب بگذارید.
- زبان خودرا تمیز نگه دارید:باکتریها با قرار گرفتن روی سطح زبان سبب کاهش بوی خوش دهان و تازگی آن می شوند از شستشوی زبان خود بعد از مسواک زدن دندانها مطمئن شوید .
- مرطوب نگه داشتن فضای دهان :همیشه یک دهان خشک با دهانی که بوی نامطبوع داشته باشد، یکی است. برای حل این مشکل می توان از بزاق مصنوعی استفاده کرد . این ماده هم حاوی مواد ضد میکروبی است و هم ذرات غذائی مانده در دهان را شستشو می دهد. البته استفاده از بزاق مصنوعی در شب مناسب نیست چون صبح که بیدار می شوید احساس طعم ترش را در دهان خود خواهید داشت. هم چنین مکیدن قرص نعنای بدون قند ، ترشح بزاق را تحریک می کند.
- بدون استرس باشید: استرس سبب خشکی دهان و در نتیجه بوی نامطلوب دهان می شود.
- اجتناب از غذاهای با بوی شدید: در میان همه ی غذاها پیاز و سیر دو ماده هستند که در خود ترکیب گوگرد دارند که بعد از آنکه جذب جریان خون میشود بوی آن در ریه ها ظاهر می شود.
- ماهی های خاص چون ماهی خولی و جلبک ها جذب جریان خون می شوند و ایجاد بوی آمونیاک می کنند. متاسفانه به منظور بهبود بخشیدن به طعم غذاها حرکت به طرف مواد شیمیایی صورت گرفته است و طعم دادن به غذا توسط ادويه انجام میشود . این ادویه آنقدر خوش بو و خوش طعم نیستند که شما احساس خوبی داشته باشید.

درمان های خانگی طبیعی :

بوی بد دهان به سادگی قابل درمان است و باید بعضی از عوامل را از آشپز خانه حذف کرد ! برای این کار راهکارهای زیر پیشنهاد می شود :
- تهیه جوش شیرین: جوش شیرین پخته یکی از بهترین روشها برای تمیز کردن دندانها است و در دهان ایجاد تازگی می کند.
- بعضی ها برای تازه تر شدن نفس جوش شیرین را در کف دست ریخته و کمی رطوبت به آن میزنند و باآن مسواک میزنند . مسواک زدن با جوش شیرین باعث صدائی روی دندانها می شود . سعی کنید به جوش شیرین تعدادی قند مصنوعی مثل ساخارین یا اسپاراترم (قند مصنوعی ) بیافزائید.

شما می توانید با فرمول زیریک خمیر دندان بسازید:

سه قسمت جوش شیرین را با یک قسمت نمك، مخلوط کنيد و سپس 3 قاشق گلسیرین به آن بيافزاييدو با 20-10 قطره ماده طعم دهنده مثل (اسانس نعنا و وینترگرین،انیس و دارچین )آن را خوشبو کنید سپس آنقدر آب به آن اضافه كنيد تا خمیر مناسبی بدست آید.
تولید پودر دندانی : سه قسمت جوش شیرین ، 1 قسمت نمک و چند قطره از اسانس نعنا به روغن وینترگرین اضافه شود.
- آدامس بدون شکر یا آب نبات:آدامس یا آبنبات بدون شکر دهان را مرطوب نگه می دارد و سبب افزایش بزاق می شود . سازمان دندان پزشکان آمریکائی پیشنهاد دو ماده را به منظور خوش بوكردن دهان دارد 1- جویدن آدامس بدون قند2- مکیدن آب نبات بدون قند.این مواد از سوربیتول ، مانیبتول ، گزیلتول (قند الکلی ) ساخته شده اند و سبب رشد میکروبهای دهانی نمی شوند.

درمان خانگی بااستفاده از آب شیر (آب آشامیدنی) Home Remediefrom the fauct

آب : یکی از عوامل ضروری برای تازه نگه داشتن دهان آب است. چرخاندن آب دردهان به مدت حداقل 20 ثانیه سبب شستشوی ذرات غذائی و تمیز کردن دهان میشود

درمان خانگی با استفاده ازيخچال

- پنیر : سبب از بین رفتن جرم دندان شده وباعت خوش بو شدن دهان می شود . انتخاب یک قطعه کوچک از پنیر چرب برای یک وعده غذائی سرپائی مناسب به نظر می رسد.
- جعفری و نعنا:جعفری نباید فقط به منظور تزئین غذا استفاده نمی شود بلکه مدتهاي زیادی است که در خنثی کردن بوی بد دهان نیز بکار رفته است . جعفری و نعنا سبب یکدست شدن سیرو ومیگو هنگام طبخ غذا استفاده می شوند.

درمان خانگی با استفاده از ادویه ها

در آسیای جنوبی و خاورمیانه جویدن تخم ادویه های خوشبو چون گل میخک ، هل، یا رازیانه بعد از غذا یک امر عمومی است.
تخم ادویه شامل مقداری زیادی مواد ضد میکروبی است و می تواند سبب توقف بوی دهان شود.
بوی بد دهان ممکن است در هر سنی یک مسئله باشدو اما این مسئله نباید باعث شود که وقت ما خراب شود وبايد با استفاده و به کمک درمان های خانگی و قبل و یا بعد از اینکه شب فرار سد مشکل را حل کنیم.